EnglishDeutsch

In het zuiden van Kreta, aan de rand van de Messara-vlakte, ligt het dorp Kamilari. Het is nog steeds een authentiek, kretenzisch dorp met ongeveer driehonderd inwoners.
In Kamilari is een minimarket voor uw dagelijkse boodschappen, enkele cafeetjes, drie restaurants, met echt eigenbereid grieks eten en een pizzeria.
Het centrale plein van Kamilari

Kaart van Kreta
Kaart van Kreta


De regio van Kamilari
De regio van Kamilari
Het dorp ligt op een afstand van ongeveer 2,5 kilometer van de zee en de prachtige kilometerslange stranden tussen Kalamaki en Komos zijn makkelijk en snel te voet of met de auto te bereiken. Als u in Kamilari verblijft, kunt u strandbezoeken combineren met schitterende wandelingen door de omgeving. Ook een bezoek aan de beroemde archeologische opgraving van Festos, twee kilometer van het dorp en aan de grotten van Matala op acht kilometer, zouden niet aan uw vakantie moeten ontbreken.

Het dorp Kamilari ligt ongeveer zestig kilometer van Heraklion en het vliegveld. Het is mogelijk om een bus naar Kamilari te nemen, maar we kunnen ook een huurauto of een taxi vanaf het vliegveld voor u regelen.
Klik hier voor een geprinte versie van de rit Heraklion-Kamilari.

U kunt nog andere foto's van Kamilari en omgeving bekijken in onze fotosectie.